Edzői filozófiám, hitvallásom

A labdarúgás egy folyamatos fejlődési folyamat. A sikeres fejlődéshez kemény, felkészült és következetes munkára van szükség, valamint olyan játékosokra, akik sikeréhesek és az eredményes szereplés érdekében mindent meg is tesznek! Az edző, saját filozófiájával és munkájával a csapat eredményességének a kulcsa, feladata, hogy minden szempontból biztonságot sugározzon a csapatának.

A korábbi klubjaimnál prioritásként kezeltem azt, hogy családias, nyugodt légkört alakítsunk ki az öltözőben és a klubházban, ahol az őszinteség és a tisztelet fontos szempontok. Munkám során kiemelt figyelmet fordítotok a mentális bázis edzésére, szeretek szavakkal hatni a játékosaimra. Ilyenkor azon van a hangsúly, hogy felerősítsem a labdarúgó erényeit, valamint igyekszem elültetni szellemiségemet, elképzeléseimet és mentalitásomat az általam vezetett csapat tagjaiban. Mentalitásom alapja a következő öt mentális követelmény: Alázat, akarat, küzdenitudás, győzniakarás, tudatosság! Ezek hiányában nálam tilos pályára lépni!

Szakmailag természetesen minden klubnál mások az elvárások, a munka első pillanatától kezdve alkalmazkodni kell a körülményekhez és ahhoz, hogy a kitűzött célokat hogyan lehetne a leghatékonyabb módon elérni. Nem szeretek olyan szavakkal dobálózni, hogy a támadófutball szerelmese vagyok, ahogy nem tartom magam defenzív felfogású edzőnek sem. Egységes, kompakt csapatban gondolkodom, ahol ugyanúgy védekező- és a támadófeladatai vannak a hátvédeknek, mint a csatároknak.

Külföldön és itthon is hallom néha a kollégákat a szerencsére hivatkozni. Én nem a szerencsében, hanem a munkában hiszek. Munkamániás vagyok, mindig azon dolgozom, hogy csapataim az általam követelt szakmaisággal és mentalitással lépjenek pályára. Ha ez minnél jobban megvalósul, annál nagyobb az esélye, hogy eredményesek leszünk.

Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy a filozóiám sikerre vezethet. Ha a szellemiségem – kiegészítve precizitással, céltudotassággal, magabiztossággal, kompromisszumkészséggel és nem utolsósorban, szenvedéllyel – viszontlátom a pályán, akkor elégedett vagyok és ez elérhet közelségbe hozza a közös sikereket.