A fent említett mondat szülővárosom, Gyöngyös labdarúgásának terveiről szól! A város, amely egyelőre nem a labdarúgásról és sportéletéről, hanem inkább borairól, valamint a festői Mátra közelségéről híres. Nevezetesség is van bőven, szép templomok, múzeumok és egyéb látnivalók mellett a kulturális eseményekből és sport rendezvényekből sincs hiány. Az úgynevezett látványsportok közül pedig a labdarúgás és legfőképp az élvonalban szereplő kézilabda domináns a városban.

Nem volt ez mindig így, hiszen a 80-as évek elején sokáig NB II –es labdarúgó csapata volt a városnak, majd később már én is válogatott labdarúgókkal együtt léphettem pályára a város sikereiért. Azóta sok víz lefolyt a medrekben és sajnos azt láttam,tapasztaltam, hogy a városban nincs egyetértés, hozzáértés és támogatás azirányban, hogy előrébb lépjen. a klub. Ekkor döntöttem úgy, hogy ezen megpróbálok változtatni!

Pontosan kettő hónappal ezelőtt terveltem ki, hogy kimozdítom ebből a langyos állóvízből szeretett klubomat. Első lépésként a város első emberét kerestem fel, akivel régóta jó kapcsolatot ápolok. Hiesz György Polgármester Úr nyitott, őszinte és nagyon segítőkész volt, ami kezdésnek megkönnyítette a tervezést. Meg- és átéltem, hogy milyen módon lehet egy mélyen pozícionált klubot felépíteni és jól működtetni, hiszen Soroksáron és Cegléden is szinte a semmiből építettünk csapatszinten egy ma már profi osztályban is működni képes sportszervezetet! Egy hét elteltével már egy hároméves középtávú üzleti tervvel érkeztem, amelyben leírtam a jövőbeli működés kialakítására vonatkozó célokat. Ebben az írásban a 2019 től-2022 ig szóló pozicionálás volt a prioritás első pontja.

Ezután következtek a megvalósulási feltételek vagyis, hogy milyen típusú, az osztályhoz mérten meghatározó játékosok kellenek a célok abszolválásához. Saját nevelésű, NB III-as szinten tehetséges, a klubhoz kötődő játékosok foglalkoztatására van szükség. Elengedhetetlen az egyértelmű feltételrendszer lefektetése, a komoly szakmai bázis biztosítása, kialakítása, a stabil anyagi háttér előteremtése és nem utolsó sorban a kiegyensúlyozott működéshez szükséges háttér garantálása.

Fontosnak tartottam leírni a következő célként a működésfejlesztést, amely semmi másról nem szól, mint a sportszervezet teljesítményének, színvonalának eredményességének, hatékonyságának magasabb szintre emeléséről. Megfogalmaztam pár sikeres működési feltételt, mint például az igény a változtatásra, lehetőségek felismerése, elhatározás, döntés, az érintettek bevonása, az eredmények nyomon követése és egy új működési szabályzat létrehozása!

Vannak még a prezentációmban marketing elemek, eredmény kalkuláció, gazdasági éves kimutatás, és a személyes edzői filozófiámat is leírtam a hitelesség kedvéért!

Összegzésként elmondható, hogy a város és az újjáalakult elnökség a terveimmel képes azonosulni, nincs ellenségeskedés, irigység, széthúzás. Ha mindenki részéről támogatást és összefogást tapasztalunk, akkor kivitelezhető egy újjáépített, szerethető, jól működő, sikeres sportszervezet létrehozása, megtartása!